A FIFA félmillió dollárt utal minden tagországának

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség minden tagországának 500 ezer dollárt utal koronavírus-járvány ideje alatt felvetődő működési költségek fedezésére.

A 206 szövetség egyenként hatmillió dollárra jogosult a szervezettől a két világbajnokság közötti négyéves periódusban. A következő részlet kifizetése júliusra esett volna, a FIFA azonban úgy döntött, már most átutalja az összeget. Gianni Infantino, a FIFA elnöke szerint a szervezet kötelessége, hogy támogassa a nehéz helyzetben lévő szövetségeket. A FIFA korábban már bejelentette, hogy 2,7 milliárdos tartalékából jelentős összeget fordít majd segítségre.

A Német Labdarúgó Szövetség közben bejelentette, hogy a tervekkel ellentétben a Német Kupa döntőjét nem lehet május 23-án, a berlini Olimpiai Stadionban megrendezni. A sorozat szünetel, így egyelőre a finálé időpontja is bizonytalan.

Továbbra is nézők nélkül zajlik a nicaraguai labdarúgó-bajnokság. A közép-amerikai ország válogatottjának csapatkapitánya, Juan Barrera elmondta, hogy edzésre tartva és hazafelé menet is igyekeznek minél kevesebb emberrel találkozni a vírusfertőzés elkerülése végett.

A Real Estelí középpályása kitért rá, hogy akadt olyan csapat, amelynek játékosai egyik meccsükön orvosi maszkban jelentek meg, így tiltakozva a bajnokság folytatása ellen, de ez a gárda sem lépett vissza a küzdelmektől. A bajnokságot az egészségügyi hatóságok engedélyezték, mondván, az országban kevés koronavírusos beteg van. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Nicaraguában eddig összesen 11 fertőzöttet regisztráltak, és hárman haltak meg.

Június közepétől zárt kapuk mögött folytatódna a török labdarúgó-bajnokság, idézte a helyi média a csapatok szövetségének vezetőjét. Mehmet Sepil szerint június 12-14-én már játszanának az élvonal együttesei, a pontvadászatnak legkésőbb július 26-án véget kellene érnie.

Csütörtökön látott napvilágot a hír, hogy a török szövetség azt tervezi, az élvonal összes csapatát két hónapra Antalyába költöztetné, és ott fejezné be a bajnokságot.

Ami a többi sportágat illeti, a Nemzetközi Rögbi Szövetség (WR) bejelentette, hogy az idénre tervezett, de végül egy évvel később megrendezésre kerülő tokiói olimpia ellenére sem halasztja el a 2021-es női világbajnokságot, és megerősítette annak időpontját. Az ötkarikás játékoknak augusztus 8-án lesz vége, míg a vb szeptember 18-án kezdődik.

Néhány nemzetnél több játékos az olimpián szereplő hetesrögbiben, valamint a hagyományos XV-ös alapjátékban is kulcsszerepet tölt be. A WR szerint egyeztettek a nemzeti szövetségekkel, amelyek számára kihívást jelent ugyan a két esemény közelsége, de képesek megoldani a feladatot. A hetesrögbi 2016-ban mutatkozott be az olimpián, a WR hozzátette: azóta még inkább jellemző a specializálódás, és folyamatosan csökken azoknak a sportolóknak a száma, akik mindkét szakágban válogatott szinten űzik a sportágat.

Törölték a triatlon világsorozat döntőjét, amelyre augusztus 17-23-án Edmontonban került volna sor. A döntés elkerülhetetlen volt, mert Alberta államban egész nyárra kiterjesztették a 15 fősnél nagyobb összejövetelek, események tilalmát. A hét versenyből álló világsorozat korábbi hat állomását is elhalasztották, de némelyiknek próbálnak új dátumot találni.

Forrás: MTI


Hasonló cikkek