A Föld alatti vasút írójának újabb regényét adaptálják

Colson Whitehead, a nagy sikerű A Föld alatti vasút szerzőjének újabb regényéből készül televíziós adaptáció, ezúttal az HBO Max-re.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Whitehead Pulitzer- és Nemzeti Könyvdíjas A Föld alatti vasútjából az Amazon Prime Videora érkezett egy 10 részes sorozat, most azonban egy másik könyvét is feldolgozzák, amely a Sag Harbour címre hallgat, és a szerző még 2009-ben publikálta. Ennek története 1985-ben játszódik, és főszereplője egy fekete tinédzser fiú, Benji, aki nagyon igyekszik valahogy beilleszkedni a társadalomba, ahol sehogyan nem találja a helyét.

A Deadline jelentette be, hogy a Sag Harbour adaptációja egy limitált sorozatban fog megvalósulni, és már elkezdték a produkció fejlesztését, a forgatókönyvet pedig Daneil Beaty írja majd.

Colson Whitehead a 2000-es évek eleje óta publikál, pályafutása során számos irodalmi elismeréssel jutalmazták, többek között a Pulitzer-díjjal kétszer is (A Föld alatti vasút – 2017, A Nickel-fiúk – 2020).

Forrás: lithub.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek