A főváros ad otthont a következő RG EB-nek

Budapest ad otthont május 19-21. között a 33. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságnak. A sportág legjobbjai 18 év után térnek vissza Magyarországra. A Papp László Sportarénában megrendezett kontinensbajnokságon, felnőtt és junior kategóriában egyaránt képviselteti magát hazánk: többek között Kis Alexandrának, Váray Mírának és Pigniczki Fanninak is szurkolhat majd a magyar közönség.rg_felnőtt válogatott_fotokredit_morvai_tamas_3 (002)

2017-ben újra Budapest ad otthont a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságának. Május 19 és 21-e között a kontinens legjobbjai méretik meg magukat, ahol természetesen hazánk tehetségei is jelen lesznek. Kis Alexandra, Váray Míra és Pigniczki Fanni, az MTK fiatal sportolói felnőtt kategóriában képviselik majd Magyarországot, de további hét junior versenyzőnek is szurkolhat a hazai közönség. A bajnokság fővédnöki címét Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége tölti be a budapesti versenyek során.

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) a sportág hazai presztízsének megerősödését is várja az idei EB-től.

Egy generációváltás után vagyunk, versenyzőink fiatalok, tehetségesek. Ez az Eb nagy lehetőség lesz számukra, mint ahogy nagy lehetőség a sportágnak is. A cél az, hogy a ritmikus gimnasztika május után is a köztudatban maradjon”

mondta el Dr. Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke a bajnokság sajtótájékoztatóján. Azt is elárulta, a szervezők célja, hogy a versenyzőkön túl a nézők is megtapasztalják mindazt, amit a ritmikus gimnasztika jelenthet a lányok számára – egy élményekkel teli mozgásformát, amely kitartó munkára nevel, barátságokat teremt, illetve zeneiséget és mozgáskoordinációt tanít. Éppen ezért a háromnapos kontinensbajnokság nem csak az élsportról szól majd, de számos program várja az érdeklődőket.

rg_junior válogatott_fotokredit_ulrich_faßbender_2 (002)

A budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság hivatalos weboldala, a www.rgbudapest.hu, illetve hivatalos Facebook oldala már elindult, ahol a versenyre vonatkozó fontosabb információk mellett a sportág rajongói is folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb aktualitásokról.

A 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság hivatalos promó videója:


Fotókredit: Morvai Tamás, Ulrich Faßbender


Hasonló cikkek