A gazdák követeléseinek jelentős része már régen megoldódott

A mezőgazdasági gépeikkel Pozsonyba vonuló elégedetlen gazdák követeléseinek nagy része már régen megoldódott, jelentette ki Peter Pellegrini kormányfő. A gazdákkal folytatott tárgyalást a kormányfő konstruktívnak nevezte.

A miniszterelnök rámutatott, hogy a gazdák által követelt földrendezéssel kapcsolatban már múlt héten nyilvános ígéretet tett, a vonatkozó dokumentumot pedig a kabinet két hónapon belül megvitatja. „Ezen kívül Gál Gábor (Híd) igazságügyi miniszter foglalkozni fog az örökösödési eljárásokkal, és ezzel összefüggésben az elaprózódott földterületekkel.” – tette hozzá a kormányfő.

„Sok probléma, melyekre felhívták a figyelmünket, inkább a múlt örökségének tekinthető, de ma új törvényekkel és előírásokkal reagáltunk rá. Egyes problémák megoldása terén nem tudtunk közös nevezőre jutni, további párbeszédre van szükség.” – közölte Pellegrini.

„Van itt egy jogszabály, amelyet már réges-régen elfogadtak, és jól működik a gyakorlatban. Nem világos tehát, hogy a gazdák miért nem tudnak róla.” – tette hozzá Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi miniszter. A tárcavezető csodálkozásának is hangot adott, amiért az elégedetlen gazdák mindig újabb és újabb követelésekkel állnak elő, és állandóan találnak valamit, hogy tüntethessenek.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek