A gyanú szerint vállalkozók akarták meggyilkoltatni Marianka polgármesterét

A bazini Specializált büntetőbíróság szerdán döntött arról, hogy vizsgálati fogságba helyezik Kamil B. és Roman B. vállalkozókat, akik a gyanú szerint megrendelték a mariankai polgármester meggyilkolását.

Marianka (Malackai járás) polgármestere, Dušan Statelov alig két hónappal ezelőtt mondott le pozíciójáról, miután több alkalommal is megfélemlítették. Január végén ismeretlen tettes felgyújtotta az istállóját, és két évvel ezelőtt is történt hasonló eset: akkor valaki az autóját gyújtotta fel szándékosan, emellett pedig az elmúlt időszakban más módszerekkel is megfélemlítették Statelovot és családját.

Statelov akkor azt mondta, a gyújtogatás összefüggésben lehet a falufejlesztési érdekekhez való hozzáállásával, illetve a szabályozatlan építkezések elutasításával. A polgármester már akkor is fontolgatta a lemondást, a februári támadás azonban szerinte megerősítette, hogy pszichikai nyomásról és irányított erőfeszítésről van szó annak érdekében, hogy távozzon a tisztségéből.

Juraj Droba, a Pozsony Megyei Önkormányzat elnöke Statelovval és Peter Novisedlákkal, Stupava polgármesterével közösen tárgyalt Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszterrel, Peter Kovařík országos rendőrfőkapitánnyal és a rendőrség más tisztviselőivel is a nyomozás érdekében létrehozandó munkacsoportról.

Daniel Lipšic speciális ügyész szerdán arról tájékoztatott, hogy a bazini Specializált Büntetőbíróság előzetes letartóztatásba küldte Kamil B.-t és Roman B-t, akik Marianka polgármesterének meggyilkolását készíthették elő. A gyanú szerint a páros néhány tízezer euróért rendelte meg Marianka expolgármesterének meggyilkolását.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: parameter.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek