A gyerekbántalmazásról folytattak eszmecserét szakemberek Pozsonyban

Pszichiáterek, ügyvédek, a gyermekjogi biztos és gyermekvédelmi szervezetek képviselői vettek részt az Emberi Jogok Szlovák Nemzeti Központjában tartott szakmai találkozón.

A szakemberek szerint az egyik legnagyobb probléma a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények előfordulása. „Az nem történhet meg, hogy bármilyen, gyerekek rovására elkövetett visszaélés következmények nélkül maradjon. A bántalmazás rossz irányban befolyásolja a gyerekek lelki fejlődését, ami komoly testi és lelki problémákhoz vezethet. Ennek következménye akár önbántalmazás, súlyosabb esetben öngyilkosság is lehet.” – mondta Katarína Szabová, a SNSĽP ügyvezető igazgatója.

A mentális és egészségi problémák a szakértők szerint akár kis dolgokból is kialakulhatnak, például amikor a szülő a gyerekeit használja fel arra, hogy álmait valóra váltsa. A pszichiáterek ugyanakkor arra mutattak rá, hogy romlik a mentális ellátás színvonala.

Forrás: parameter.sk, TASR

Fotó: Pixabay


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek