A gyerekek imádják az okos, kedves, szófogadó kutyákat

Frigyesi Tünde két terápiás kutyájával közös órán vett részt a napokban a Magyar Ilona Általános Iskola diákjaival.

Zuzu és Pilla az új kedvenc a Magyar Ilona Általános Iskolában, az 1/b osztályban. Frigyesi Tünde két terápiás kutyája a napokban vett részt egy közös órán a kicsikkel.

Frigyesi Tünde hatodik éve önkéntesként dolgozik a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványnál, két keverék – menhelyről mentett – terápiás kutyájával, a nyolcéves Zuzuval és a hároméves Pillával. Mindketten rendkívül okosak, szófogadóak, kedvesek és szerethetők, a gyerekek imádják őket.

A Magyar Ilona iskolában korábban Farkas Andrea és Bobi kutyus járt, de a kedves négylábú „nyugdíjba vonult”. Őt váltotta fel Zuzu és Pilla Erős Lívia tanítónő 1/b osztályában.

„Nagyon örülünk, hogy ismét mehetünk kisiskolások közé. A járvány miatt erre szeptember óta nem volt lehetőségünk. A nyugisabb órákat Zuzuval tartom, a mozgalmasabbakat, tesi órákat és udvari játékokat inkább Pillával „ – mesélte a gazdi.

A terápiás kutyákkal való órák önbizalmat, bátorságot, magabiztosságot adnak a gyerekeknek, önállóságra tanítja őket. A pórázon vezetés segíti az egyensúlyérzék kialakulását, megerősítését. Fejleszti a ritmusérzéket is, hiszen fontos jó ütemben mondani a vezényszavakat. Nem utolsó sorban türelemre is tanítja őket – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek