A gyermekekért végzett munkát jutalmazták

Átadták “Az év iskola rendőre” kitüntetést Nógrád megyében. A megtisztelő címet idén Sági Katalin Szilvia rendőr főhadnagy érdemelte ki kiemelkedő szakmai munkájával.

Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes megbízásából Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át „Az év iskola rendőre” díjat 2020. december 7-én Sági Katalin Szilvia rendőr főhadnagy részére az elmúlt évben a megyében nyújtott kiemelkedő szakmai munkájáért. Az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének elismerését azok vehetik át, akik aktívan részt vettek az iskola rendőre programban, és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a prevenció területén.

A Rétsági Városi Balesetmegelőzési Bizottság titkára a saját szakterületén végzett munkáján túl, 2018. évtől magas színvonalon látja el iskola rendőri feladatait a kapitányság illetékességi területén található oktatási intézményekben. Az idei évben a koronavírus-járvány miatti tavaszi digitális oktatás bevezetése időszakában informatikai eszközök segítségével is folytatta a program végrehajtását.

A gyermekek védelme, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvétel a rendőrség számára évtizedek óta az egyik legjelentősebb feladat, amely mind bűnmegelőzési, mind baleset-megelőzési szempontból komplex tevékenységet igényel. „Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult, s az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet – olvasható a police.hu weboldalon.

Kiemelt kép: Sági Katalin Szilvia rendőr főhadnagy a kitüntetéssel

forrás: www.police.hu


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek