A gyümölcstermő élet áll az idei ökumenikus imahét középpontjában

„Maradjunk meg szeretetében, és akkor sok gyümölcsöt termünk” – erre a jézusi ígéretre fókuszálva szervezik idén világszerte, így Kecskeméten is az ökumenikus imahetet. Az alkalmakat a Kecskeméti Televízión keresztül is élőben lehet majd követni.

Maradjunk meg szeretetében, és akkor sok gyümölcsöt termünk” – erre a jézusi ígéretre fókuszálva szervezik január 17. és 24. között világszerte az ökumenikus imahetet. A Krisztus-hívők egységéért való alkalmak anyagát ezúttal a Grandchamp-i Szerzetesi Közösség tagjai állították össze. Mint írják: a hívő ember életének középpontja az Atya, aki megmetsz és egésszé tesz. Amikor Jézusra figyelünk, átjár minket az ő élete. Az ő példája és tanítása nyomán tudunk szeretettel és szolidaritással fordulni egymáshoz. Az imaheti alkalmak során az igehirdetések olyan témákat is érintenek, mint például a megújulás, az elfogadás, a növekedés és a megbékélés.

Kecskeméten a program házigazdája idén a református egyházközség lesz. Az alkalmak hétfőtől szombatig minden este 17 órakor kezdődnek a református templomban. Igehirdetéssel hétfőn Kuti József református lelkipásztor, kedden Szerdi Szilárd pünkösdi lelkipásztor, szerdán Feczák László görögkatolikus parókus

A szervezők úgy készülnek, hogy egy sorban 4-5 ember ülhet, és minden második sort lezárnak. Szükség esetén pedig az 50 év felettiek a karzaton foglalhatnak helyet. Adományt a kórházmisszió javára gyűjtenek.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek