A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász politikai irodájának elnöke és Iszmáil Haníje, a Gázai övezet vezetője Twitter-posztjaikban büntetlenül buzdítanak az Izrael elleni erőszakra, de Donald Trumpot véglegesen letiltotta a közösségimédia-platform.

Iszmáil Haníje egyik Twitter-posztjában olvasható, hogyan csinál mártírt egy 11 éves palesztin gyerekből, akit eltalált egy izraeli rakéta.

Egy már törölt posztjában pedig a sikeres tel-avivi bombázást ünnepelte.

Szintén egy már eltávolított online bejegyzésében Haníje azt írta: „Ha Isten úgy akarja, leállítjuk a rövid hatótávolságú rakétáinkat, és nagy hatótávolságú rakétákat használunk Izrael megtámadásához.”

De más globális vezetők – köztük Hámenei iráni ajatollah – is szívesen használják arra a Twittert, hogy követőiket az Izrael elleni erőszakos harcra ösztönözzék.

A felsorolást Donald Trumppal folytathatjuk, akinek fiókját annak ellenére tiltotta le a Twitter januárban, hogy semmilyen erőszakos tartalmat nem osztott meg.

Sőt, az applikáció nem csupán a volt amerikai elnök fiókját, hanem minden más olyan fiókot is letilt, amely bármilyen formában, akár egy kicsit is tükrözi Trump közösségi oldalain közzétett posztjait.

Nem kell magyarázni az egyértelműt: a Twittertől kezdve a Facebookig majdhogynem az összes közösségi platformról elmondhatjuk, hogy szélsőséges véleménydiktatúra működteti.

Nehéz lenne ugyanis olyan érdemi érvvel előállni, amely relevánsan alátámasztaná, miért is kell a volt amerikai elnököt eltávolítani az egyik legnépszerűbb közösségi oldalról, miközben az iszlamista terrorszervezet vezetőinek erőszakos tartalmai „megfelelnek a közösségi elveknek”.

 

Forrás: 888.hu

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek