A havas utak mellett balesetek is nehezítik a közlekedést

Jerez J. Gyula

Két baleset is történt egy Komárom-Esztergom megyei úton.

Az Útinform közlése szerint a Dunántúl északi megyéiben télies útviszonyok vannak:  Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom, Fejér és Pest megyében többfelé nagy pelyhekben esik vagy szállingózik a hó. A környéken élénk szél fúj, ami tovább rontja a közlekedési és a látási viszonyokat. A burkolat ugyan vizes, de indokolt és ajánlott a lassabb vezetés.

Komárom-Esztergom egyik alacsonyabb rendű útján közben két baleset is nehezíti a közlekedést: az OKF közlése szerint Tarján és Vértestolna között az 1128-as úton két személyautó frontálisan ütközött, egy másik útszakaszon viszont árokba csúszott egy személyautó. Közlésük szerint a vértestolnai önkéntes tűzoltók áramtalanították a frontális ütközésben érintett járműveket, amelyekhez a tatabányai hivatásos tűzoltók és a mentők is kiérkeztek. Az érintett szakaszokon a munkálatok idejére az utat lezárták.

Másfelé is történtek balesetek: két szarvasgázolás a 25-ös főúton és a 67-es főúton. Utóbbi úton egy súlyosabb eset is történt, a 24.  km-nél egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze Bőszénfa közelében, itt félpályás lezárás van érvényben.

Vissza az Útinformhoz: közlésük szerint élénk a forgalom a Budapestre vezető utakon, de számottevő torlódás nem tapasztalható. Lassabb az előrejutás a 10-es főúton Üröm térségében, a 11-es főúton Szentendre átkelési szakaszán, az 51-es főúton Taksony közelében és az 510-es főúton Dunaharaszti térségében.

HírMix | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek