A hét színháza – A Pannon Várszínház

Ebben a rovatban minden héten egy másik színházat ajánlunk az olvasóink figyelmébe egy rövid bemutatás kíséretében.

A veszprémi Pannon Várszínház 2012 óta kéttagú színházként működik, prózai s tánctagozattal egyaránt rendelkeznek. Előadásaikkal minden korosztályhoz próbálnak szólni, a gyerekektől egészen a felnőttekig. Habár rétegszínházi előadásokat részesítik előnyben, mindezek mellett népszerű zenés produkciók is helyet kapnak az intézményben. Zenés előadásaikban prioritást élveznek a magyar zenészek és az élőzene. Legfőbb céljuk, hogy a műfaji határokat újraértelmező produkciókat hozzanak létre.

A hagyományokat megőrző és a kortárs szemlélet közötti határok folyamatos átlépésével a zene, a tánc és a képzőművészet egyenrangú kifejezőeszközzé válik náluk. Erre legalkalmasabban pedig a TÁNC Fesztiválja Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó nevű rendezvényük nyújt lehetőséget.

 Ajánló Az élet csodaszép című produkcióhoz

2009-től működteti az Inotai Retro színházat, mellyel a 60-70-80-as évek filmes és zenés hangulatát kívánják megidézni, mellette aktívan részt vesz a város kulturális életében.

Forrás és további információ: Pannon Várszínház


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek