A hétvégén nagy kapacitású oltóközpontban kezdődik a tömeges oltás Dunaszerdahelyen

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat kezdeményezésére március 6-án, szombaton nagy kapacitású oltóközpont nyílik Dunaszerdahelyen a Vidékfejlesztési Szakközépiskola tornatermében. Az első alkalommal 1500 ember kapja meg a védőoltást.

Eddig összesen 6 ezer ember kapta meg a védőoltás első adagját az Egészségügyi Szakközépiskola helyszínén. Ennek mintájára március 6-án Dunaszerdahelyen és Szakolcán nyílik hasonló oltóközpont. Az a cél, hogy folyamatosan menjen az oltás. Maximum 1500 embert szeretnénk beoltani szombaton” – tájékoztatott Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.

Március első hétvégéjén az AstraZeneca vakcinájával oltják a 18 és 55 év közötti buszsofőröket, kalauzokat, vonatvezetőket, taxisokat és bolti eladókat.

A vakcinák beadását ambuláns orvosok és egészségügyi nővérek végzik, akikkel a megye együttműködik a kórházi dolgozók tehermentesítése érdekében. Az oltással kapcsolatos adminisztratív teendők elvégzésében és a már beoltottak megfigyelésében a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola pedagógusai és diákjai segítenek.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek