A Híd módosítja a himnusztörvény szövegét

“A Híd pártnak úgy kell módosítania az állami jelképekről szóló törvényt, hogy senki ne vonja kétségbe annak szövegét.” – jelentette ki Andrej Danko.

A Híd, illetve a párt igazságügy-minisztere is készít egy javaslatot, amely világosan rendezi majd a himnuszok állami ünnepeken való lejátszására vonatkozó részt. Danko szerint hamis az az állítás, hogy a szóban forgó jogszabály munkanapokon tiltaná a himnuszok lejátszását.

Az állami jelképekről szóló törvényjavaslatot az SNS terjesztette a parlament elé, mintegy reakcióként a jégkorong-válogatott mezén megjelenő logóra. A jogszabállyal a párt az állami jelképek fokozottabb védelmét akarta elérni. A jogszabály így olyan új kifejezésekkel gyarapodott, mint a „stilizált állami címer” vagy a „nemzeti jelkép”.

Andrej Kiska államfő a törvény meghatározását a jogbiztonság és ezáltal a jogállamiság elveivel összeegyeztethetetlennek tartja. A törvény visszaküldését többek között Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke, valamint Bugár Béla, a Híd elnöke kérte.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek