A húsvét közeledtével felerősödik a keresztényüldözés

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a húsvét közeledtével a szokottnál is több atrocitásra kell számítaniuk a keresztényeknek, főleg a Közel-Keleten és Afrikában.

Georg Spöttle az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: Afrikában eddig csak Nigériában, a bokharai keresztények szembesültek bántalmazással vallásuk miatt, de a nyugat-afrikai fulani törzsek radikalizálódásával újabb problémák következnek. A keresztény ünnepek közeledtével Pakisztán nagyon veszélyessé válik, főleg a muszlim hitről áttért keresztények számára, továbbá valószínűleg Irakban is támadásokkal kell számolni – tette hozzá.

A keresztényüldözések elkövetői általában radikalizálódott, az iszlám vallás szunnita ágát valló emberek, akik az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz is közel állnak – fejtette ki Georg Spöttle.

A műsorban elhangzott, hogy tavaly 215 millió keresztényt ért atrocitás a vallása miatt világszerte, az ENSZ adatai szerint ötven olyan ország lehet most, ahol tombol a keresztényüldözés, ezen belül tizenegy országban kifejezetten veszélyes a helyzet.

Forrás: MTI, M1


Hasonló cikkek