A jégkrémes pálcikák művészete

Korábban már szó esett róla, hogy hogyan lehetséges a jégkrémezés után megmaradt pálcikát felhasználni madáretető készítéshez. Megragadtuk a témát és ezúttal további kreatív ötleteket hoztunk számodra!

Jégkrémes pálcikából karkötő

A jégkrémes pálcikákból készíthető karkötővel bárki kipróbálhatja, hogy milyen jó a pálcikákkal dolgozni, ugyanis csupán egyetlen pálca is elég a kivitelezéshez.

Ha lehetséges minél hosszabb és nagyobb jégkrémet válasszál a pultból, hogy biztosan átérje a csuklódat. Persze emiatt azért ne válassz vaníliás jégkrémet, ha a csokit szereted!

Az első lépés, hogy vizet kell forralni egy lábosban. Ha a víz kellően felforrt, akkor dobd be a jégkrémes pálcát vagy pálcikákat a forrásban lévő vízbe. Hagyd bent egy negyed órát, hogy jól megszívja magát, majd óvatosan csipesszel halászd ki őket.

Jégkrémespálcikák

Ezután válassz ki egy poharat vagy bögrét. Ha több jégkrémes pálcikád van, akkor olyan poharat válassz, amelynek nem szűkül a pereme, hogy egyforma vastagságúak legyenek a karkötők.

Ha sikerült kiválasztanod a poharat, óvatosan hajtogasd bele a pohár körvonala mentén a jégkrémes pálcikákat. Mivel a pálcikák vizesek, így meg fognak tapadni a pohár oldalán, de ha biztosra akarsz menni, támaszd ki őket fogvájóval vagy bármi erre alkalmas eszközzel.

Hagyd a jégkrémes pálcikákat a pohárban legalább egy napra, hogy kellőképpen megszilárduljanak. Másnap, ha minden jól alakult kész is van a karkötőd alapja.

A már megszilárdult jégkrémes pálcikákat úgy díszíted, ahogy csak szeretnéd. Jól mutat például, ha bekened a pálcika felületét ragasztóval és különböző színű fonalakkal vagy bőrszalagokkal szorosan körbetekered. De lehet rá mintákat rajzolni vagy díszeket is felragaszthatsz a felületére.

Puzzle jégkrémes pálcikákból

Ha elég sok jégkrémes pálcikád gyűlt össze, akkor könnyedén készíthetsz belőlük puzzle-t. Ehhez nem kell mást tenned, mint szorosan egymás mellé felsorakoztatod a jégkrémes pálcikákat és rajzolsz rájuk egy minél bonyolultabb, színes mintát. Igyekezz kitölteni az összes szabad felületet.

Ha elkészült a rajz, fogj egy szikét és óvatosan vágd apró darabokra a jégkrémes pálcikákat. Minél több darabra aprítod őket, annál bonyolultabb lesz a puzzle.

Ha kész van, keverd össze és add át valamelyik családtagodnak vagy barátodnak– vajon képes lesz-e kirakni az eredeti képet?


Hasonló cikkek