“A jó és a rossz harca állandóan tart!”

Andrej Kiska szlovák államfő utolsó alkalommal mondott újévi beszédet, amelyben a jó és a rossz küzdelmét emelte ki.

A köztársasági elnök megállapította, hogy a 2018-as év a jelentős évfordulók éve volt, de a két fiatal, Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával a legrémesebb 8-as évet jelentette. A fiatalokat ért gyilkosság az ünnepségek évét a tisztesség és az igazságosság harcának évévé változtatta. „Ez a gyilkosság rákényszerített mindannyiunkat, hogy felmérjük, milyen társadalomban, milyen államban élünk. Fel kellett tennünk a kérdést, vajon a Szlovák Köztársaságban a demokrácia elvei érvényesülnek-e?” 

Az államfő szerint olyan évet hagytak maguk mögött, amelyben azzal konfrontálódtak, hogy képesek-e a közös érdekeikért harcolni. „Le kellett tennünk a rózsaszín szemüveget. De helyt álltunk, 2019-be úgy léptünk, hogy erősebbek lettünk, társadalmunk ellenállt, köszönhetően azoknak az embereknek, akik összefogtak a tisztesség és az igazságosság érdekében. Harminc évvel ezelőtt legyőztük a sanyargató, igazságtalan rendszert, amely negyven évig tartott. 2018-ban helyt álltunk, mert képesek voltunk hatásosan megvédeni értékeinket.” – mutatott rá az államfő.

Forrás: Webnoviny, Felvidék.ma


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek