A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról szavaznak

Az Országgyűlés ma szavaz a kormány jövő évi költségvetésről szóló előterjesztéséhez benyújtott módosító javaslatokról.

A házelnök – parlament honlapján elérhető – napirendi javaslata alapján az egynaposra tervezett ülés a megszokottnál hamarabb, délelőtt 11 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal.
Az ülésnap elején két új jobbikos képviselő, Balczó Zoltán és Nunkovics Tibor teszi le esküjét, akik az európai parlamenti képviselővé választott Gyöngyösi Márton és a képviselői mandátumáról lemondó Kepli Lajos helyét veszik át az ellenzéki frakcióban.

A parlament ezt követően előbb röviden tárgyal, majd határoz is a kabinet 2020-as költségvetésről szóló indítványához benyújtott módosító javaslatokról.
A szavazás után az interpellációk és az azonnali kérdések is egy-egy órában hangozhatnak el, majd a kérdéseket következnek további 30 percben.
Az Országgyűlés pénteken tartja utolsó ülését a nyári szünet előtt, az erről szóló napirendi javaslat azonban vasárnap még nem volt elérhető a Ház honlapján.
A képviselők a jövő évi büdzsé mellett várhatóan ekkor fogadhatják el a 2020-as adóváltoztatásokról szóló javaslatot is, továbbá bepótolhatják a köznevelési törvénycsomag előző hétről elhalasztott zárószavazását is.

 


Hasonló cikkek