A jövő héten visszatérnek a húsz fok körüli csúcsértékek

A jövő hét folyamán lassú felmelegedésre lehet számítani, pénteken 18 és 23 fok között alakulnak a csúcsértékek, és a hétvégén is kellemes idő lesz valószínűleg.

Vasárnap éjjel késő estig délnyugaton a felhős égből még előfordulhat eső, záporeső, majd ott is megszűnik a csapadék, miközben északkelet felől egyre nagyobb területen kezdődik határozott felhőzetcsökkenés. Az északi, északkeleti szelet nagy területen élénk, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében erős lökések kísérik. A levegő általában 2 és 9 fok közé hűl.

Vasárnap délelőtt délnyugat felé haladva tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és délutánramindenütt kitisztul az idő, ekkor az ország nagy részén már gyengén felhős, napos, száraz idő lesz. Az északi, északkeleti szelet a Dunától keletre nagy területen erős lökések kísérik. A hőmérséklet 12 és 17fok közé emelkedik.

Kedden jobbára derült, napos idő várható, de késő délután a keleti, északkeleti megyék fölé magasszintű felhőzet érkezik, ami estére meg is vastagszik, és néhol eső is valószínű. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. Éjszaka hőmérsékleti minimum többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben -4 fok is lehet. Nappal a csúcsértékek 14 és 18 fok között alakulnak.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyekből helyenként záporeső is kialakul. Reggel és este ellenben szakadozottabb lesz a felhőzet, késő estére kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fokközött alakul, de az északi, szélvédett völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, délen nem kizárt kisebb zápor sem. Az északkeleti szélhelyenként megélénkül. Éjszaka 2 és 8, nappal 18 és 22 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

A jövő hétvégén is kitart a kellemes, 20 fok környéki hőmérséklet.

Forrás: OMSZ


Hasonló cikkek