A Kalocsai Kortárs Művészti Klub az Erdei Éva Galériában

Tulajdonképpen Prokop Péternek köszönhetjük a kiállítást. Ugyanis – még január elején – a kalocsai pap-festő születésének századik évfordulójára készült imponzáns kiadvány volt az, ami össze hozott minket még Csepelen, – mármint a Kortárs Művészeti Klubot, a kötet egyik szerkesztővel, Erdei Kvasznai Évával.

Aztán a kalocsai Könyvtárban áprilisi Prokop – könyvbemutatójának idején már javában folyt a szervezés és az alkotók felkérése. Éva Csepelen található galériája rendszerint újabb és újabb kiállításokkal jelentkezik. Így került sor arra, hogy június hónapban a kalocsai csapat nyisson nála tárlatot. Miután összeállt a végleges lista feljuttattuk a huszonnégy alkotó munkáját. Szobrokat, festményeket, tőlem meg egy verset, amit Tóth Árpád Imre olvasott fel a megnyitón. Jelezve, hogy tárlatunk nemcsak képzőművészeti.

A kiállítók:

Farkas Huszka Rózsa, Farkas Tibor, Fazekas Margit, Gácser Zsolt, Hubert László, Kiss Ernő, Kiss Lili, Kiss István, Kovács Norbert, Kőrösi Tamás, Krisztián Nóra, Langné Baranyi Edina, Mindszentiné Kun Mandula, Megyesné Bajor Magda, Pesztalics Márta, Tamaskó Komjáti Anett, Tóth Árpád Imre, Umenhoffer Pál, Vlcskó János, Viczay Lajos, Zsigmond Enikő, és e sorok írója.

A megnyitón Haskóné Apagyi Judit örvendeztetett meg minket zongorajátékával. Erdei Éva művészetszervező – képzőművész megnyitója után Kiss István beszélt röviden a Klubról. Arról, hogy több, mint négy éve működik a Klub, támogatás nélkül. Arról, hogy már százöt előadás sikerült megtartani. Arról, hogy noha kialakult egy oda látogató közönség, de mi hívunk és várunk minden érdeklődőt. Arról, hogy a Klub nyitott.


A kiállítást június 30-áig lehet megtekinteni az Erdei Éva Galériában (1213 Budapest Kondor u. 29.), a 06-70/209-961-es telefonszámon történő, előzetes bejelentkezés alapján. A galéria a csepeli Szent Imre térről a 148-as autóbusszal közelíthető meg, amelyről a Szarka utcánál leszállva, öt perc gyaloglással odaérhetünk.

Cserenkó Gábor

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek