A kapcsolati erőszak ellen is küzd a Ficsak

Kell a konzervatív-jobboldali oldalon is sok hasonló előadás, hogy ne csak a baloldali-feminista hangvétel uralkodjon el.

Kedd délután kapcsolati erőszak témában tart ingyenes online előadást a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) – közölte a klub alapítója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra hangsúlyozta: ez egy nagyon összetett probléma, amelyben minden ötödik nő érintett, éppen ezért a Ficsak a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel közösen kiemelten foglalkozik majd a témával. A válások csökkentése mellett a cél a kapcsolati erőszak elszenvedőinek segítése – tette hozzá.

Gyermekvállalás után általában a nők maradnak otthon, ezzel anyagi szempontból férjüknél kiszolgáltatottabbá téve magukat –mondta –, az ellenük irányuló verbális erőszakot titokban tartják, általában a legközelebbi barátoknak sem beszélnek róla.

A keddi előadáson Tari Annamária pszichológus beszél majd arról, hogy milyen jelei vannak egy erőszakos kapcsolat kialakulásának, mit tud tenni az áldozat, hogyan tudja megelőzni, hová tud fordulni segítségért. A hosszú távú terv egy olyan országos kapcsolati védőháló kialakítása, amely korai szakaszban képes kiszűrni az erőszak kapcsolat jeleit – hangzott el.

 

Hazai Tükör| Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek