A karantén adta az ihletet a képregények témájához

Reneszánszát élik a képesített történetek.

A Katedra középiskola idén is meghirdette a nagy múltú képregénypályázatát, melyre meglepően sok alkotás érkezett. A témát az élet adta, a karantént jelölték meg ihletadó mottónak. Az alkotások online tekinthetők meg.

A Katedra Általános Iskola és Középiskola idén Karantén címmel hirdette meg népszerű képregény­pályázatát, mellyel ezúttal is az általános és középiskolás korosztályt szólították meg. A 2004 óta megrendezett képzőművészeti verseny célja a tehetséges és kreatív diákok felkutatása, rajzi, grafikai felkészültségének megismerése és értékelése.

Lukács Gyöngyi művész­tanár és Kun-Sebők Kata művésztanár közösen szervezte meg az idei pályázatot. Elmondásuk szerint: a fiatalok körében minden évben rendkívül népszerűek a képregények. A pályázatukra idén rekordszámú, a régió 24 iskolájából 128 pályamű érkezett.

A diákok más-más oldalról közelítették meg a témát. Az általános iskolások pozitívabb, míg a középiskolás korosztály komorabb hangvételű történetekről mesélt. Ennek oka lehet, hogy utóbbiak a 2020–21-es tanév novemberétől ismét online oktatásra kényszerültek. Hiányzik számukra a közösség, a társas együttlét.

A pályaművek eredményhirdetését sajnos a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani személyes jelenléttel, de az alkotásokból megrendezték a kiállítást a középiskola galériájában. A teljes anyag megtekinthető az iskola weboldalán.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu

 


Hasonló cikkek