„A kárpátaljai magyarok 90 százaléka nem tervezi, hogy Porosenkóra szavaz”

Gazdag képanyaggal, a részletes beszámolót mellőzve számolt be a mukachevo.net az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc 171. évfordulójának kárpátaljai eseményeiről.

Az ukrán nyelvű megyei hírportál úgy fogalmaz, hogy a megemlékezések a Karpatszka Ukrajina kikiáltásának 80.évfordulója alkalmából tartott ünnepségekkel „paralell” zajlottak.
Az internetes lap tudósítója három momentumot emel ki. Azt, hogy Beregszászban a két magyar érdekvédelmi szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) közös nagygyűlést tartott. Megemlíti, a rendezvényeken részt vett Íjgyártó István, Magyarország kijevi nagykövete. Hangsúlyozza, Brenzovics László parlamenti képviselő, a KMKSZ elnöke ünnepi beszédében a közelgő elnökválasztáson való részvételre buzdított. Ezzel kapcsolatban rámutat: „Egy közvélemény-kutatás eredménye szerint a kárpátaljai magyarok 90 százaléka nem tervezi, hogy Porosenkóra szavaz, és Zelenszkijről nem is hallott”.

Forrás:KISZó/Mukachevo.net


Hasonló cikkek