A kassai kórházban 3 óránként meghal egy beteg

Romlik a járványügyi helyzet Szlovákiában, egyre több a kórházi kezelésre szoruló beteg. A hétnapos átlagot tekintve a fertőzöttség jelenleg 5.089, és 4.017 beteget kezelnek kórházban – közölte kedden Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter.

A lélegeztetőgépre szorulók száma 337-ről 348-ra nőtt. Az elvégzett tesztek hétnapos átlaga 226 903. A PCR-tesztek 22 százaléka, az antigéntesztek egy százaléka volt pozitív. Krajčí hozzátette, a pozitív PCR- és antigéntesztek hétnapos átlaga 4793-ról 5089-re emelkedett. A PCR-teszteknél ez a szám 2156. Emelkedett a sürgősségi orvosi ellátásra szoruló fertőzöttek száma is. A mesterséges lélegeztetésre alkalmas ágyak 85 százaléka foglalt. „Úgy gondoljuk, hogy az oltás hatása a következő két-három hétben már érezhető lesz” – mondta Pavol Jarčuška epidemiológus. A szakértő elmondta azt is, a kassai kórházban, ahol dolgozik, sajnos, háro óránként meghal egy beteg.

A COVID-19 miatt elhunytak száma 8014. 1620 egészségügyi dolgozó van karanténban. A COVID-automata alapján fekete az ország térképe. A jövő héten is négyes szintű figyelmeztetés lesz érvényben.

Piros színnel hat járást jelölnek: a késmárkit (Kežmarok), a námesztóit (Námestovo), az ólublóit (Stará Ľubovňa), a sztropkóit (Stropkov), a felsővízközit (Svidník) és a turdossinit (Tvrdošín).

V4 Panoráma| PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: tasr, bumm.sk

A nyitókép képernyőfotó / Bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek