A kecskeméti Neumann János Egyetem napelemes autó fejlesztésében vesz részt

A kecskeméti Neumann János egyetem Sharjah Research Technology and Innovation Park-kal kötött megállapodást, amelynek keretében Megalux napelemes autó fejlesztése a cél. A szerződést szeptember 13-án írták alá Sharjahban.

 

Fotó: Neumann János Egyetem

 

Magas színvonalú oktatás

 

A kecskeméti együttműködés határozott célja a tudományos kutatás, a technológia és a kultúra területének közös fellendítése. Továbbá lehetőséget ad az egyetem diákjainak és Magyarországnak az arab kultúra és tudomány legújabb vívmányainak megismerésére.

A Sharjah Research Technology and Innovation Park (STRIP) képviselői ellátogattak a kecskeméti Neumann János Egyetemre, ahol megismerkedhettek a magas színvonalú oktatással és betekintést nyerhettek a kutatás-fejlesztési és innovációs területek munkájába. Az együttműködés értelmében az egyetem lehetőséget ad a STRIP szakembereinek és hallgatóinak, hogy szakmai képzésben vegyenek részt. Mindez az arab vállalat részéről is biztosítva van, így el tudják indítani a közös projekteket és a kutatási tevékenységet. Ilyen közös program például a Megalux Solar autómodell, amit együttes erővel fejlesztenek a továbbiakban.

 

Környezetbarát járművek és a zöld gazdaság

 

A STRIP és a kecskeméti egyetem olyan érdekes területeken végzik majd kutatási munkájukat, mint a hidrogén használata alternatív energiaforrásként, a környezetbarát járművek és a zöld gazdaság fejlesztése, az anyagtudomány, a lézertechnológia és a robotika. Illetve az „intelligens” városok innovációs lehetőségeinek bővítését tűzték ki célul.

Sharjah városa 2017-ben bekerült a világ száz legjobb egyetemi városa közé, így a megállapodás aláírása még inkább motiváló esemény a kecskeméti egyetem számára, hiszen cél, hogy Kecskemét is egyetemi várossá nője ki magát.- írja a Baon.hu

Prokop S. Krisztina

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek