A Kenó játéknál nincsen egyszerűbb

Magyarországon évről évre nő azoknak a száma, akik a Kenó játékban próbálnak szerencsét. Ennek a szerencsejátéknak nagyon egyszerűek a szabályai és a nyeremények is átláthatóak. Itt nincsen meg az a szabály, ami a legtöbb lottó esetében, hogy annál nagyobb a nyeremény minél többen játsszák. Keno esetében fix nyereményszorzók vannak.

Mennyibe kerül a Kenó?

Egy alapjáték ára 250 Forint. Különféle játéktípusok közül lehet választani, amelyek között vannak rizikósak és kevésbé rizikósak. A kockázatkerülőbb játékosoknak érdemes csak egyszeres téttel játszaniuk és a 6-os típustól a 10-es típusig, hiszen itt, ha nem találunk el egy számot sem, akkor visszafizetik a szelvény árát.

Hogyan válasszunk számokat?

Az szrt honlapján elérhető egy számstatisztika, ami nagyon sokat segíthet annak eldöntésében, hogy mely számokkal próbálkozzunk. A statisztika pontosan megmutatja, hogy mely számokat mikor sorsolták ki utoljára és összesen hányszor kerültek kihúzásra. Ennél nagyobb segítségre nem nagyon van szükségünk ahhoz, hogy egy igen jó számsort összeállítsunk. Háromfajta stratégia között válogatnak általában a játékosok. Az egyik típus azokkal a számokkal játszik, amelyeket már régen nem sorsoltak ki, hiszen úgy gondolják, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor húzásra kerülnek. A másik típus azokra a számokra teszi le a voksát, amelyeket mostanában sűrűn kisorsoltak, hiszen elképzelhető, hogy a mostani húzásban is sor kerül az adott számra. A harmadik típus, ugyanazokat a számokat akár több szelvényen is feladja, hiszen így megsokszorozza a nyerési esélyét. Ha éppen aznap azokat a számokat húzzák, akkor hatalmas nyereményre lehet szert tenni. A kisorsolt számokat a Pénzkalauz oldalon megtekinthetjük.

Mire jó a nyereménytábla?

A nyereménytábla segítségével el tudjuk dönteni, hogy melyik játéktípus mellett döntsünk. Fehéren-feketén le van írva, hogy melyik játéktípus mekkora szorzót fizet. Egyedül a szorzó változtathat ezen. Minél nagyobb a szorzó, annál többe kerül a játék ára is, erre figyeljünk oda amikor kitöltjük a szelvényt. Egy alapjáték ára 250 Forintba kerül, így, ha a tétet változtatjuk akkor például egy ötszörös szorzóval feladott szelvény ára egy napra 250×5 azaz 1250 Ft lesz. Nagyon sokan bíznak szerencséjükben és ha nem is minden nap, de gyakorta választják az ötszörös szorzót, hiszen a nyeremény is annál nagyobb lesz.

Lehetőség van kombinációs szelvény feladására is

A Kenonál is – ahogy a legtöbb lottójátéknál-, lehetőség nyílik kombinációs szelvény kitöltésére. Akik régóta kenóznak azok már nagyon jól tudják a kitöltés menetét. Akik nem annyira tájékozottak, azok az szrt honlapján megtekinthetik az összes szükséges információt. Természetesen a lottozókban is segítenek, de játszhatunk gépi játékkal is, így nem kell azon gondolkodni, hogy miként kell kitölteni a kombinációs szelvényt. Egy biztos, hogy a Keno játékkal egyre többen játszanak, hiszen a nyerési esélye sokkal jobb, mint az ötöslottóé. Bízunk benne, hogy rövid cikkünkkel segíthettünk egy kicsit eligazodni a Keno világában!

Nyitókép: pixabay.com


Hasonló cikkek