A Komáromi és a Lévai járásban is akciózik a NAKA

A Komáromi, a Lévai, a Kassai, az Eperjesi és a Pozsonyi járásban akciózik a NAKA. 15 személyt gyanúsítanak egyebek között adócsalás és pénzmosás bűncselekményével.

A gyanúsítottakat bűnszervezet létrehozásának és támogatásának bűncselekménye, adócsalás és pénzmosás bűncselekményével vádolják. A 12 szlovák és három cseh állampolgárt kihallgatják és elvégzik a szükséges intézkedéseket.

A rendőrség tájékoztatása alapján legalább 2012 decemberétől kezdődően követhették el a gazdasági bűncselekményeket Szlovákia és más uniós országok területén. A bűnszervezet más külföldi bűnszervezetekkel is kapcsolatban állhatott. Szlovákiában legalább hat kereskedelmi társasággal állhattak összeköttetésben. Az unió területén belül legalább 12 céggel üzletelhettek. Az adócsalással több mint 5 millió eurós kárt okozhattak, amiből több mint kétmillió eurót legalizálhattak. Ez az összeg egy harmadik cég számláján landolhatott, majd készpénzben levették a számláról és végül átadták a bűnszervezet vezetőinek.

Amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük, 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják az elkövetőket adócsalásért, pénzmosás miatt pedig 12-20 évre kerülhetnek rács mögé. Szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek