A kormány 1,25 millió eurót osztott szét a Tőketerebesi járásban

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormánya tőketerebesi kihelyezett ülésén 1,25 millió eurót osztott szét a járás települései között. Az összeget június 30-ig fogják átutalni a támogatottaknak a legkevésbé fejlett járások számára fenntartott költségvetési tartalékból.

Richard Raši (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes tájékoztatása szerint ez utóbbi összegből 130 ezer eurót fordítanak a tőketerebesi futballstadion infrastruktúrájának befejezésére. „További 100 000 euró többlettámogatást hagytunk jóvá a királyhelmeci utak átépítésére, melyek jelenlegi állapota gátolja például a vízvezeték-hálózat felújítását a városban.” – fejtette ki Raši.

Az egymillió eurós alaptámogatásból a járási székhely 200 000 eurót kap a művelődési központ hőszigetelésére, illetve a környék rendbetételére. Tiszacsernyő (Čierna nad Tisou) község 90 000 eurós támogatásban részesül, melyet a ravatalozó átépítésére és felújítására fordíthat. 15 000 eurót kap Szürnyeg (Sirník) község, a pénzből ifjúsági fitneszparkot létesítenek.

A kormány anyagi támogatásban részesít más járásbeli településeket is. A pénzt járdák, utak építésére, illetve kultúrházak felújítására fogják fordítani. Több egyház és egyesület is kap anyagi segítséget.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: Yle


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek