A közeljövőben 1 milló levelet postáz a NAV

Avatar

Július 1-től több mint egymillió vállalkozás egymás közötti tranzakcióinak számlaadatait látja majd a NAV – mondta az MTI-nek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Közölte azt is, hogy Európában egyedülálló újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával.

Izer Norbert közölte szerint bár az adóhivatal új applikációja minden vállalkozás számára rendkívül egyszerűvé és könnyen elérhetővé teszi az online számlázást, az adóhivatal figyelembe véve a koronavírus miatti nehézségeket, szeptember 30-ig nem szankcionálja a 100 ezer forintos értékhatár eltörlése miatt keletkezett új adatszolgáltatási kötelezettséget betartani nem képes vállalkozásokat.

A NAV a napokban mintegy 1,2 millió vállalkozónak küld levelet, amelyben az átállással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismerteti. A szeptember 30-ig tartó időszakban azoknak, akik számlát állítanak ki, mindenképp szükséges regisztrálni az Online Számla rendszerben, hiszen ez a feltétele a szankciómentességnek. A regisztrálás mindössze néhány percet vesz igénybe, és a folyamatot a NAV kisfilmje segíti azzal, hogy lépésről lépésre mutatja be a teendőket.

fotó: Illusztráció


Hasonló cikkek