A középdöntőben is szárnyalt a Páva

A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató a Duna és a Duna Worldön együtt közvetített első középdöntőjének április 5-én 349 ezer fős nézettsége volt a teljes népesség körében és ezzel az eredménnyel az eddigi legnézettebb adás lett – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

A középdöntő adásába a csatornákon 1 millió 141 ezer fő nézett bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 12,6 százaléka, így elmondható, hogy ennél az adásnál is minden mutató magasabb volt a 2012-es sorozat részeinél.

A szombati középdöntő versenyzőire csaknem ötvenezer szavazat érkezett, nemcsak a környező országokból, hanem többek között Ausztráliából, Hollandiából, Dániából és Svédországból is. A Bekecs Néptáncegyüttes kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől, míg a zsűri döntése értelmében Kacsó Hanga Borbála, Kaszai Lili és Fundák Kristóf, Tokos Zenekar, Alba Regia Táncegyüttes jutott tovább a döntőbe.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorának következő élő adására április 12-én kerül sor, ekkor a zsűri négy – kategóriánként egy – fellépőt juttat a döntőbe, ezen túl pedig a közönség nem emelt díjas sms szavazatai alapján is továbbjut egy előadó.

Idén mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további két millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak ajánlott fel 2-2 millió forintot és az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal értékeli a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

A döntőt április 19-én tekinthetik meg az érdeklődők.


Hasonló cikkek