A Kuciak-ügyben vádolt nő más gyilkossággal is összefüggésbe hozható

A Kuciak- gyilkosság megrendelésével vádolt Alena Zsuzsová neve egy garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) városi képviselő és jogász gyilkossági ügyével összefüggésben is felmerülhetett.

Marek Rakovský garamszentkereszti városi képviselőt egy az autója aljára erősített robbanószerkezettel gyilkolták meg 2013-ban.

Marek Rakovský uniós támogatási csalásba keveredhetett. Éppen 2013-ban várták az ellenőrzéseket az Európai Unió részéről, így belső ellenőrzést tartottak, és rádöbbentek, hogy Szlovákia nemzetközi szinten szégyenbe kerülhet. A projektek átfedésben vannak, ugyanazoknak a lektoroknak a nevei bukkannak fel, sokszor családi szálak is felfedezhetőek, és az igazolásokat ugyanaz a vállalat állítja ki. Több mint 40 projektet továbbítottak a hatóságoknak és több tucat büntetőeljárás indult. Marek Rakovský a csalásoknál fiktív lektorként működhetett közre, testvére ellen az uniós érdekek megsértése miatt emeltek vádat.

A Specializált Büntetőbíróságon Marek bátyja, Matúš Rakovský mellett a vádlottak padján ült Marián Orságh is, aki májusban a cége számára lízingelt egy fehér Mercedest, amelyet a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Alena Zsuzsová vezetett. A Mercedesnek Zsuzsová letartóztatását követően nyoma veszett, erről Orságh bejelentést tett, a gépjármű azonban nem lett meg. Zsuzsová neve Basternák László, Ógyalla volt polgármesterének meggyilkolásával összefüggésben is felmerült, akit a háza előtt lőttek le. A gyilkosát már elítélték, a gyilkosság megrendeléséért azonban azóta sem került senki rács mögé. A rendőrség most újra megnyitotta az ügyet.

Forrás: aktuality.sk

Fotó: stcity.sk

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek