A lakosság véleményét várja a jövőbeli fejlesztésekről Pásztó önkormányzata

A Mátra lábánál fekvő kisváros önkormányzata a lakosság bevonásával tervezi meg a jövő beruházásait. A TOP Plusz kiírásával kapacsolatban január 10-ig várják az észrevételeket, javaslatokat. 

Támogatási Kérelmet tervez benyújtani a pásztói önkormányzat a TOP Plusz „Élhető települések” című kiírására, mellyel kapcsolatban a lakosság észrevételeit, véleményét is kikéri. A város honlapján megjelent felhívás szerint az önkormányzat számára fontos a helyiek visszajelzése, fejlesztési elképzeléseinek összegyűjtése, mivel erre alapozva olyan pályázatok készíthetők elő, amik valós igényekre és szükségletekre épülnek. Az érdeklődők egy 45 plusz egy kérdésből álló, körülbelül tíz perces kérdőív kitöltésével jelezhetik igényüket, véleményüket, melyet egészen január 10-ig lehet megtenni. A felméréssel kapcsolatos további kérdéseket, illetve az egyéb fejlesztési ötleteket a fórum@paszto.hu e-mail címre várják. Az önkormányzat kiemelte: mivel a kérdőív az „Élhető települések” című pályázathoz kapcsolódik, ebben a pályázati körben a kérdőívben felsorolt lehetőségekre lehet Támogatási Kérelmet összeállítani, benyújtani. A felmérésben többek között szerepel a vízgazdálkodás és a zöldfelületek felújításának kérdése, sport- és szabadidős létesítmények építése, fejlesztése, de azt is elmondhatják az érintettek, hogy szeretnének-e a városban úgynevezett „okos” fejlesztéseket, gépjárműforgalmat csökkentő beavatkozásokat vagy egy új rendezvényhelyiséget.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek