A legfelsőbb bíróság 10 bírója követeli, szedje a sátorfáját az alelnökük

A Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának 10 bírója felszólította a testüle alelnökét, Jarmila Urbancovát, hogy mondjon le tisztségéről – tájékoztatta a TASR-t Elena Berthotyová, a szenátus elnöke.

A felszólításban az áll, hogy a DenníkN október 21-én újabb részt tett közzé Marian Kočner üzenetváltásaiból, a vádlott bűnvádi ügyiratából, amely alapján felmerült annak a súlyos gyanúja, hogy Urbancová visszaél a legfelsőbb bíróság elén betöltött alelnöki beosztásával és bírói tisztségével a döntéshozatal során.

A bírók elfogadhatatlannak tartják, hogy e gyanú felmerülése esetén olyan személy álljon az SZK Legfelsőbb Bíróságának az élén, akinek alkalmasságát az alelnöki tiszstég betöltésére súlyosan megkérdőjelezi e gyanú közzététele. A felhívás a következő bírók írták alá:  Juraj Kliment, Elena Berthotyová, Dušan Čimo, Peter Szabo, Miroslav Gavalec, Igor Belko, Rudolf Čirč, Pavol Farkaš, Peter Paluda és Marián Trenčan.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek