A légikatasztrófa, ami közös magyar-szlovák emlékezeté lett

Tizenöt éve történt a hejcei légikatasztrófa, amely a független Szlovákia történetének eddigi legnagyobb légi szerencsétlensége.

A Szlovák Légierő An–24-es repülőgépe Koszovóból tartott Szlovákia felé, hazatérő szlovák békefenntartó katonákkal a fedélzetén, amikor 2006. január 19-én Magyarország északi részén, Hejce és Telkibánya községek között lezuhant. A fedélzeten tartózkodó 43 fő (a 8 fős személyzet és 35 fő utas) közül egy élte túl a balesetet.

Egy 37 éves repülőgép zuhant le

A balesetet szenvedett 50 üléses An–24V szállító repülőgépet 1969-ben gyártották a kijevi 473. sz. Állami Repülőgépgyárban (GAZ–473), gyári száma 97305605, a Szlovák Légierőben 5605 oldalszámmal állt szolgálatban 1993. január 1-jétől. Utolsó útjára 2006. január 19-én a Priština nemzetközi repülőtérről indult, úticélja Kassa nemzetközi repülőtére volt.

Az út egészen Magyarországig sima volt, azonban helyi idő szerint kb. 20.39-kor veszítette el a kapcsolatot repülőgéppel a szlovák légiirányítás, akinek ekkor a magyar már átadta a repülőgépet. Ekkor ütközött neki a repülőgép a Hejce és Telkibánya között található, mintegy 700 m magasságú Borsó-hegynek. A repülőgép lezuhanásakor kb. 20 km-re volt a kassai úticéljától, és kb. 3 km-re a szlovák–magyar határtól.

Hejce katasztrófa Szlovákia
Hejce: így történt a katasztrófa. Kép: MTI/MTVA

A repülőgép lezuhanásakor a hegyen 800 m-es hosszúságban és 30–40 m-es szélességben letarolta a fákat, végül a földbe csapódott, darabjaira szakadt, kigyulladt és kiégett. A repülőgép roncsai mintegy 1800 m²-es területen szóródtak szét. A riasztott magyar és az elsőként kiérkező szlovák mentőegységek munkáját nehezítette a hideg időjárás és a baleset helyszínének nehéz megközelíthetősége.

A baleset egyetlen túlélője a lezuhanáskor a repülőgép mosdójában tartózkodó Martin Farkaš főhadnagy. Ő a gép lezuhanásakor koponya- és tüdősérüléseket szenvedett, a becsapódáskor rövid időre elveszítette az eszméletét. Miután magához tért, mobiltelefonon felhívta feleségét Szlovákiában, majd Farkaš felesége értesítette a szlovák hatóságokat a repülőgép lezuhanásáról.

Pilótahiba? Műszaki hiba?

Összesen 42-en haltak meg. A teljes 8 fős személyzet és a 35 utas közül 34 elhunyt a balesetben. Az áldozatok:

Michal Agent, Igor Angelovič, Ján Balog, Ľuboš Balucha, Ľuboš Belák, Jozef Bigas, Peter Cogan, Vlastimil Čepičan, Pavol Čigaš, Marián Fábry, Alexander Gaál, Bronislava Gregorovičová, Daniel Gumenický, Martin Haber, Ján Hejduk, Marián Illéš, Štefan Ivan, Adriana Joppová, Tomáš Kardoš, Ondrej Keszi, Marek Kičinko, Peter Komora, Peter Kotvan, Peter Krištan, Norbert Kumančík, Róbert Letko, Karol Malatin, Ľuboš Martinček, Miroslav Novák, Rastislav Novák, Dominik Ocelka, Ľudovít Orlický, Peter Orlovský, Dušan Paľúch, Jana Peštová, Igor Scigeľ, Róbert Soľava, Vladimír Sopúch, Michal Štang, Róbert Tulipán, Tomáš Žipaj, Juraj Žubor.

Az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy a repülőgép katasztrófáját pilótahiba okozta. Egyrészt a gép túl korán kezdte meg a süllyedést a kassai leszálláshoz, másrészt a lezuhanáskor 3 km-re keletre eltért a kijelölt, a Hernád folyó völgye fölött húzódó útvonaltól és a Zempléni-hegység fölé sodródott.

Több mint tíz évvel a katasztrófa után, 2016 november elején a szlovák Legfőbb Ügyészség, Ivan Katrinec jogász kezdeményezésére bejelentette: biztosítják a történtek újbóli kivizsgálását a benyújtott újabb információkkal összhangban. Katrinec ezt azért kezdeményezte, mert úgy vélte, az Eperjesi Körzeti Katonai Ügyészség annak idején részben hamis vagy hiányos információk alapján hozott határozatot; véleménye és az állítólag a birtokába jutott bizonyítékok szerint ugyanis a katasztrófát mégsem pilótahiba, hanem műszaki hiba okozta.

2020 júliusában azonban a szlovák védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta az addigi titkos dokumentumokat, ezekből az derült ki, hogy nem a repülőgép műszaki állapota vezetett a szerencsétlenséghez, hanem a személyzet hibájának rótta fel a gép lezuhanását.

A tízéves évfordulón a magyar és a szlovák köztársasági elnök közösen koszorúzott, erről itt írtunk.

A cikk a Wikipédia és a Körkép cikke alapján készült.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek