A legnagyobb interaktív Marvel kiállítás nyílt meg Chicagóban

A Sony és más stúdiók is örömmel adtak jogot a kiállításhoz, így nem csak az eredeti Bosszúállókat lehet látni.

Az eredetileg 2020. októberére tervezett interaktív kiállítást a koronavírus miatt kellett későbbre halasztani. A Marvel rajongók legnagyobb örömére, azonban idén márciustól már látogatható – ezzel egy féléves Marvel őrület veszi kezdetét, a chicagói Tudományos és Ipari Múzeumban.

Marvel: A szuperhősök univerzuma címmel nyílt interaktív kiállítás több, mint 300 műtárgyon keresztül vezet végig a Marvel történelmén. Eredeti képregények, szobrok és rengeteg fantasztikus interaktív kijelző ígér páratlan élményt. A hatalmas kasszasikerű filmek jelmezeiben és kiegészítőiben, kortól függetlenül bárki megtalálhatja a magához illőt. Az interaktív eszközök mellett lehetőség nyílik, hogy a látogatók maguk is belebújjanak olyan ikonikus karakterek bőrébe, mint Pókember, Fekete párduc vagy Marvel kapitány. Ezzel végigkísérhetik, hogy az elmúlt 80 évben hogyan fejlődtek a szuperhősök a társadalom mentén, hogyan érték el a kezdetektől, hogy mára már szinte mánia alakuljon ki körülöttük.

A kiállítás belemegy a Marvel teljes történetébe, kezdve a legelső lépésekkel  amikor Martin Goodman 1939-ben megalapította a céget. A cég eleinte Timley Comics néven működött, majd 1951-ben Atlantic Comicsként vált ismertté. Egészen 1961-ig kellett várni amikor a Marvel bemutata a Fantasztikus négyet, és a többi mára már klasszikussá vált történetét. A kiállítás egyfajta tisztelet ezeknek a legendás képregény karaktereknek, egyben feleleveníti, hogyan reagáltak a történelem eseményeire és olyan társadalmi kérdésekre, mint a gender, faj vagy mentális betegségek.

 

Kultúra | Pannonhírnök


Hasonló cikkek