A legtöbb esetben Csehországból hozták be a vírust Szlovákiába

Az óvintézkedések lazítását követően a legtöbb (48) esetben Csehországból hozták be a koronavírust Szlovákia területére.

Az eredmény a Besztercebányai (Banská Bystrica) Regionális Közegészségügyi Hivatal munkatársai, Mária Avdičová és Jana Námešná által kidolgozott elemzésből derül ki. A szakemberek a 2020. június 1. és július 8. közötti időszakot vizsgálták.

Ukrajnához 40, Nagy-Britanniához 29, Szerbiához 14, Macedóniához 7, Szaúd-Arábiához 6, az Egyesült Államokhoz, Svédországhoz és Németországhoz 5-5, Hollandiához és Olaszországhoz 4-4, Magyarországhoz és Fehéroroszországhoz 3-3, Svájchoz, Franciaországhoz és az Egyesült Arab Emirátusokhoz 2-2 behozott eset köthető.

Ezenkívül egy-egy esetben Törökországból, Thaiföldről, Romániából, Montenegróból, Luxemburgból, Spanyolországból, Ausztriából és Albániából hozták be a vírust Szlovákiába. A vizsgált időszakban 363 pozitív esetet vettek nyilvántartásba, ebből 187 (51,5 %) volt a behozott eset.

Az elemzés szerint 252 esetben (69 %) tünetmentes volt a fertőzés. 84 esetben légúti megbetegedés tünetei, 18 esetben pedig magas láz jelentkezett a fertőzötteknél. Hat további betegnél egyéb jellegű tünetek léptek fel.

Százezer lakosra lebontva a legtöbb új eset Zsolna megyében (Žilinský kraj) fordult elő, a legkevesebb Nyitra (Nitrinasky kraj) és Nagyszombat megyében (Trnavský kraj).

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek