A Lucid Air pár éve még csak egy ígéretes tanulmány volt

A Lucid Motors hamarosan hivatalosan is bemutatja tisztán elektromos-meghajtású modelljét.

A Lucid Air három és fél évvel ezelőtt még csak egy ígéretes tanulmány volt egy fiatal vállalattól, amely ambíciózus célul tűzte ki a Tesla Model S piacának meghódítását. Az ehhez szükséges alapok és elképzelések már akkor is adottak voltak, hiszen egy luxusszedánról volt szó, amely tisztán elektromos hajtásláncával, valamint ultramodern megjelenésével és technológiájával hívta fel magára a figyelmet.

A tanulmány bemutatója után aztán a vállalat jövőjével kapcsolatban jelentek meg különféle nem túl biztató hírek, ám végül az anyagi gondokon felülkerekedtek, ami után az Air több teszten is felbukkant.

Mostanra pedig minden szükséges finomhangolással végeztek, ugyanis a Lucid Motors bejelentette, már fogadják a modellre leadott rendeléseket, vagyis hamarosan a hivatalos bemutatóra is sor kerülhet. Korábban erre májusban szeretett volna sort keríteni a gyártó, és bár nem kizárt, hogy tartják magukat a tervükhöz, elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány miatt enyhe csúszásra kell majd számítani – olvasható a Motor 1.com portálon


Hasonló cikkek