A Magyar Bankholding tagjai eddig 623 milliárd forintot helyeztek ki az Nhp Hajrá! keretében

A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank a Növekedési hitelprogram Hajrában! (Nhp Hajrá!) együttesen 623 milliárd forintot helyeztek ki, több mint 21 ezer ügyletet lebonyolítva – közölte a bankholding hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték: a teljes Nhp Hajrá! kihelyezések csaknem 30 százaléka tartozik a bankholdinghoz.

Egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről a program nyújtotta konstrukcióra – jegyezték meg a közleményben. A hitelvolumen túlnyomó részét a kereskedelemben, feldolgozóiparban, ingatlanszektorban, mezőgazdaságban és építőiparban tevékenykedő vállalkozások vették igénybe – fűzték hozzá.

Arra is kitértek: az NHP Hajrá! keretében elérhető minden terméket kínálják, legyen szó beruházási-, forgóeszközhitelről, támogatás-előfinanszírozásról, lízingkonstrukciókról vagy akár a Széchenyi Kártya program termékeiről.

A Magyar Nemzeti Bank konstrukcióját egy éve indította el, hogy kedvező finanszírozási formát biztosítson a járvány által különösen sújtott kkv-szektornak – idézték fel. Az eredetileg 1500 milliárd forintos keretet a jegybank novemberben 2500 milliárd forintra emelte, majd idén áprilisában további 500 milliárd forinttal egészítette ki – emlékeztettek. A 3000 milliárd forintos keretösszegből a teljes bankrendszer 2220 milliárd forintot helyezett ki áprilisig – tették hozzá.

Üzlet | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek