A Magyar Iparszövetség tovább mérsékelné a közterheket

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) a közterhek további mérséklését, az intézményi bürokrácia visszaszorítását is fontosnak tartja érdekképviseleti munkájában

– mondta Vadász György elnök az MTI-nek.

A Magyar Iparszövetség elnöksége küldöttgyűlésre készülve értékelte eddigi munkáját, és meghatározta jövőbeni érdekképviseleti és szolgáltatási munkaprogramját.

Vadász György elmondta, úgy látják, hogy a pozitív gazdasági eredmények ellenére a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképessége, jövedelemtermelő képessége, termelékenysége még elmarad a fejlett uniós országokétól.

Kiemelkedően jó teljesítménynek tartják a 4,5 millió foglalkoztatotti összlétszámot, ugyanakkor egyre nagyobb gond a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerő biztosítása. A szakképzés területén, a duális képzésben nem érzékelik azt az áttörési szándékot, amely a minőségi munkavégzést szolgálná, ezért a szakképzés, a duális képzés feltétlenül fejlesztésre szorul. Közelebb kell hozni a fejlett országok ezen a téren szerzett oktatási, képzési tapasztalatait – mondta a Magyar Iparszövetség elnöke.


Hasonló cikkek