A Magyar Közösségi Összefogás képviselőivel tárgyalt az SaS

Az SaS és a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) választási párt képviselői egyetértenek abban, hogy az új kormányban helye lenne legalább egy magyar pártnak, sőt a kormánytöbbség kialakításához szükséges szavazatokat adhatja. Mindkét párt fő célja a kormány leváltása, erről Richard Sulík, az SaS elnöke és Simon Zsolt, az MKÖ színeiben induló Magyar Fórum elnöke tájékoztatott a hétfői megbeszélés után.

„Meggyőződésem, hogy a jobboldali kormányban legalább egy magyar pártnak helye van.” – jelentette ki Sulík, hozzátéve, hogy készek az MKÖ-vel tárgyalni, a Híd pedig csalódást okozott.

„Közös célunk a maffiakormány leváltása és a jogállamiság visszaállítása.” – mondta Simon. Hangsúlyozta a gazdasági reformok szükségességét, és leszögezte, hogy az autonómiával és a Beneš-dekrétumok kérdésével nem foglalkoznak.

Mindkét párt kizárta a kormányzást a Smerrel. Sulík szerint már annyi párt utasította vissza a Smerrel való együttműködést, hogy koalíciós potenciálja a nullával egyenlő. Az SaS és az MKÖ az SNS-szel és az ĽSNS-szel való kormányzást is visszautasítja.

Az MKÖ választási pártot az MKP, az Összefogás és a Magyar Fórum hozta létre.

A parlamenti választás február 29-én lesz, 25 párt és politikai tömörülés indul. A 8. parlamenti választás lebonyolítása 12,6 millió euróba kerül, több mint 4 millió szavazásra jogosult személy van az országban.

Forrás: ujszo.com

Kép: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek