A magyar netezők szerint a Reál a legnépszerűbb áruház

Az első tízben azonban nagy változások történtek egy szerdán publikált kutatás szerint. Kérdés, ez hogy fog hatni a láncok idei forgalmára.

2019 után 2020-ban is a Reál bizonyult a netezők kedvenc üzletláncának – állapította a Ynsight Research csapata, akik szerint Lidl és a Coop is igen népszerűnek bizonyultak azon vásárlóük közül, akiknek markáns az online jelenléte.

Meglepetés szerintük, hogy

az Aldi és a Spar a tavalyi évhez képest jóval hátrébb került a ranglistán, ugyanis elvesztették dobogós helyezésüket.

Mint azt a nyilvánosságra hozott netnográfiás felmérésükből kiderült, a Spar helyét vette át a Coop, amely cég kifejezetten javított megítélésén a netezők körében. A CBA/Príma sikeresen megtartotta tavalyi pozitívnak mondható megítélését, ami a bejegyzések alapján az árak versenyképességének és a hazai jellegnek köszönhető.

Mint írják, a koronavírus járvány hatására megnövekedett a haza termékek iránti érdeklődés, így a CBA sok magyar terméket tartalmazó termékpalettája iránt is. Az online kommunikációjukban sikeresen találták meg a közös hangot a vevőkkel, az általános pozitív hozzáállást a „sarki közért, ahol minden van jó áron” megítélés adta.

A Lidl-nél a kutatás szerint ugyan tapasztalható volt némi visszaesés, de pusztán minimális volt a csökkenés. Népszerűségét az említések alapján a piaci szükségletekhez folyamatosan alkalmazkodó, és emellett megfizethető áron nyújtott árukészletének köszönheti.

A negatív bejegyzések rendszerint az idősávok miatt kialakult konfliktusos helyzetekre, valamint az online vásárlási lehetőség hiányát emelték ki. A Pulzus kutatócsapata is hasonló eredményre jutott. Applikációs vizsgálatuk alapján kiderül, hogy kiemelkedően nagy igény lenne a Lidl nyújtotta házhozszállításra.

Egy tekintetben azonban mindegyik versenytársánál jobb volt a Lidl, ugyanis egy tavaly januári Facebook-posztjuk közel 50 ezer interakciót és ennél sokkal több hozzászólást váltott ki, kisebb-nagyobb cégek, szervezetek, intézmények, de még zenekarok részéről is.

 

Internet | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek