A Magyar Posta óvintézkedései a járvány idején

A munkatársak számára biztosítottak a védőfelszerelések, hogy a nyugdíj átadásakor se veszélyeztessék az időseket – számolt be a speciális intézkedéseiről a Magyar Posta.

Magyar Nemzetnek adtak tájékoztatást az új szabályokról, amelynek részeként reggelente előre engedik az időseket a postahivatalokban.
A vállalat védőfelszerelést biztosít minden alkalmazottjának, aki közvetlenül kapcsolatba lép az ügyfelekkel: szájmaszkot, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, valamint szigetelő kézvédőkrémet is kapnak a munkatársak.

A hivatalok helyiségeit is fokozott figyelemmel fertőtlenítik. Leheletfogó paravánokat szereltek fel, illetve a kilincsek és pultok rendszeres tisztítása is mindenhol megfelelően zajlik.

A Posta az elmúlt időszakban kézbesítést könnyítő intézkedéseket is bevezetett.

  • Már az ajánlott leveleket is a postaládába kézbesítik, valamint a tértivevényes levelek, a hivatalos iratok és a csomagok a megszokottól eltérően aláírás nélkül, csupán a személyi igazolvány adatainak egyeztetésével – biztonságos távolságtartás mellett – átvehetők.
  • Vannak olyan esetek, amikor elengedhetetlen az érintkezés, ilyen az utalványok kézbesítése. Erre a Posta azt a szabályt vezette be, miszerint ismerősre, rokonra is rábízható a nyugdíj átvétele egy egyszerűsített meghatalmazási nyomtatvány kitöltésével.

Hasonló cikkek