A magyarlakta vidékek járványügyi helyzete – Pozsonytól Kassáig

Pozsonytól Királyhelmecig nyomon követhető az országos tesztelés újabb fordulójának alakulása az alábbiakban összegyűjtve.

Pozsonyban csak két hét múlva nyitnak az iskolák. A Pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal leghamarabb 2 hét múlva ajánlja megnyitni az iskolákat Pozsonyban, Malackán és Szencen.

Galánta és környékén a tesztelés váltakozó eredményeket mutat a Galántai járásban. A jelzőrendszer szerint bordó szín alá tartozó Galántai járás egyes falvaiban stagnálnak a Covid-fertőzöttségi mutatók, de néhány faluban javulás mutatkozik.

A Dunaszerdahelyi járásban még mindig sok a fertőzött. Vannak települések, amelyek egészen jól szerepeltek a szombati szűrés alkalmával.

Tízszázalékos a fertőzöttség Komárom-Nagyharcsáson, katonai segítséget kérnek. Még a busz sem jár a város azon negyedébe, ahol a jelek szerint igen erős járványgóc alakult ki.

Gútán romlott, Ógyallán már javult a járványhelyzet. Gútán február 6-án 1,70 százalékos Covid-19 pozitivitás mutatkozott, ami rosszabb a tömeges szűrés egy héttel ezelőtti eredményénél.

Az Érsekújvári járásban enyhén, de javulnak a járványügyi mutatók. A járásban szinte mindenhol enyhe javulást látni!

Lévai járás: Több településen is nőtt a fertőzöttek száma. A korábbi tesztelésekhez képest ezúttal kevesebb mintavételi pont nyílt meg a Lévai járásban a február első hétvégéjén zajló vizsgálatokkor.

Kassán is zárva maradnak az iskolák. Nem nyitnak ki 2021. február 8-tól, hétfőtől az iskolák Kassán – közölte a város szóvivője. A hétvégén ismét zajlik a tesztelés a városban, a szombati napon a vizsgált minták 0,72 százaléka lett pozitív.

 

Külhon| Pannon Hírnök
Kövessen minket: Facebook 

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek