A Margaréta otthon lakói már kapják az oltást

Nincs megállás a magyar oltási programban.

Oltják a kecskeméti Margaréta otthon lakóit és dolgozóit. Összesen 90 gondozott és 15 munkatárs kapja meg a koronavírus elleni védőoltást. Jóval többen kérték a vakcinák de nem mindenki veszi fel.

Szerda kora reggel érkeztek meg a koronavírus elleni védőoltást tartalmazó ampullák a Margaréta Otthonba. 90 gondozott és 15 dolgozó kapta meg az oltást. Az intézményben több lakó és munkatárs is átesett már a koronavírus fertőzésen, így ők nem vehetik fel az ellenszert, hiába igényelték meg.

A vírus novemberben jelent meg az otthonban. Akkor hét lakó került kórházba, és összesen közel negyvenen fertőződtek meg. A dolgozók közül hét vagy nyolc fő volt érintett az első körben – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője.

Nagy segítség az otthonnak, hogy házhoz szállították a vakcinát, így az időseket nem kell mozgatni a kórházba. A kecskeméti kórházból több csapat érkezett az otthonba azért, hogy a gondozottaknak az épületen belül se kelljen mozogniuk, és mindenki a saját helyén kapja meg az oltást.

Juhász Márta

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek