A MÁV Szimfonikusok kíséretével mutatják be a Jurassic Parkot a Margitszigeti Színpadon

A MÁV Szimfonikus Zenekar fellépésével, a teljes filmzene élő előadásával láthatja a közönség a Jurassic Park című filmet bemutatásának 30. évfordulója alkalmából a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon május 28-án.

Steven Spielberg és John Williams alkotása a színpad díszletét adó zöld lombok előtt, a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséretében, óriásvásznon elevenedik meg – olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a mindeddig kiállítótérként, hangversenyteremként és színházként ismert művészeti tér a Jurassic Park bemutatásának 30. évfordulója alkalmából egy este erejéig az ország legnagyobb szabadtéri mozijává alakul át.

 

Illusztráció – T.Rex a Pannon-tenger Múzeum kiállításán (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Az 1993-ban bemutatott, immár kultikussá vált tudományos-fantasztikus kalandfilm jelenetei az óriásvásznon HD-minőségben elevenednek meg, a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséretében, Farkas Róbert karmester vezényletével.

A közleményben Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója, művészeti vezetője kiemeli, hogy az évfordulóra olyan rendezvényt álmodtak meg, amely egyszerre méltó a Jurassic Park világszerte koncerttermekben, arénákban ünnepelt 30 éves jubileumához és a Margitszigeti Színház több évtizedes hagyományaihoz.

A színház a koncert napjára és azt megelőzően Nagy Dinófesztivál elnevezéssel szervezett programsorozatot. Két nyereményjátékot, dinójelmezversenyt és dinókeresést is szerveztek, a koncert napján pedig a színház Dinó látogatóközponttá alakul, ahol a magyar őslénykutatás elismert szakemberi tartanak ismeretterjesztő előadásokat – áll a közleményben.

Mint írják, emellett vetélkedőkkel, ügyességi és csapatjátékokkal is készülnek. A részletes program itt érhető el.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció – Tollas dinó a miskolci Pannon-tenger Múzeum “Dinók földjén” kiállításán (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek