A megnyitó a világhálóra költözött

Magyarország Beregszászi Konzulátusa a koronavírus-járvány közepette is folytatja példaértékű kezdeményezését, a kárpátaljai képzőművészek alkotásainak bemutatását.

A külképviseleten ezúttal a Munkácson élő Jurij Selevickij  tárlatát rendezték meg. A járványügyi helyzet sajnos nem engedi meg, hogy a megnyitóra hagyományos keretek között kerüljön sor. A helyszínen a házigazda, a művész, néhány szakértő, és a média képviselő voltak.

Jurij Selevickij 2001 óta rendszeres résztvevője regionális, országos és nemzetközi tárlatoknak. Műveit kárpátaljai és külföldi múzeumokban, magángyűjteményekben őrzik. Alkotásaiban a kárpátaljai képzőművészet tradícióit ötvözi népművészeti elemekkel, a legújabb törekvésekkel, absztrakt hatásokkal kiegészítve örökíti meg a táj hangulatát és a tájban élő ember életérzéseit. A festő alkotótevékenysége jó példája a művészeti tradíciók és az új útkeresések összekapcsolódásának, illetve a történelmi múltban gyökeredző multinacionális társadalmi környezet és a csodálatos természeti környezet kölcsönhatásai lírai megfogalmazásának

– fogalmazott köszöntő beszédében Szilágyi Mátyás főkonzul.

Jurij Selevickij művészetét pályatársa, Kopriva Attila mutatta be.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek