A migránsoknak nem ízlett az ebéd, így szétverték az otthont

Fiatalkorú migránsok vertek szét egy bevándorlókat befogadó otthont Nyugat-Franciaországban, mivel nem ízlett nekik az ebéd.

Az otthon vezetése úgy döntött, hogy panaszt emel a migránsok érdekeit védő civil szervezet ellen, mert egy képviselőjük jelen volt az ebéden és állításuk szerint felmerül a gyanú, hogy a civil szervezet képviselője „tüzelte fel a migránsokat” és ennek hatására tört ki a lázadás.

A nyugat-francia La Roche-sur Yonban csütörtökön tört ki a migránslázadás. A kíséret nélküli kiskorúak részére fenntartott szálláshelyet verték szét a fiatal bevándorlók.

Az első jelentések szerint mintegy húszan lázadtak fel délben, mert nem voltak elégedettek az ebéddel.A migránsok az ételt a földre öntötték, szétverték az edényeket, székeket, asztalokat, az ajtókat is megrongálták.

Az Etablières nevű, nagy múltú, eredetileg a mezőgazdaságból élő családok gyerekeinek elhelyezésére és képzésére szakosodott intézmény 2015 óta fogad kiskorú migránsokat, nemcsak szállást, hanem képzést is biztosítva nekik.

Hozzátette azt is, hogy a kiskorúak nem először „problémáznak” az ennivaló miatt, már jelezték, hogy bizonyos ételeket nem szeretnek, és több rizst követeltek. Emiatt megemelték a rizsadagokat, ugyanakkor a fiatalkorú migránsok részére kiosztott étel-variációkra nincs további hatásuk, mert azt a szociális segélyezésért felelős megyei szervezet intézi, és előírás a kiegyensúlyozott táplálkozás biztosítása, a rizs mellett tehát más köreteket is kapnak a fiatalok.

A probléma megoldására javaslatot tettek egy bizottság létrehozására, hogy az ételekről közösen döntsenek, de csak egy migráns jelent meg az ülésen.

Az Etablières egyébként úgy döntött, hogy panaszt emel a migránsok érdekeit védő civil szervezet ellen, mert egy képviselőjük jelen volt az ominózus ebéden és állításuk szerint felmerül a gyanú, hogy a civil szervezet képviselője „tüzelte fel a migránsokat”, és ennek hatására tört ki a lázadás.

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek