A miniszter félrelép – Új bemutató Miskolcon

Premiert tartott a Miskolci Nemzeti Színház december 2-án este. Keszég László állította színpadra a fergeteges vígjátékot.

 

A miniszter: Simon Zoltán

 

Angol remekmű, magyar sikerfilm

Sokak számára ismerős A miniszter félrelép, hiszen 1997-ben nagysikerű magyar film készült Ray Cooney darabjából. A miskolci teátrumban most az eredetit, az 1991-es angol komédiát vitték színre Simon Zoltán és Fandl Ferenc főszereplésével. Váratlan fordulatokban, kínos helyzetekben és vicces jelenetekben gazdag előadást láthat a közönség.

 

(b-j) Salat Lehel, Simon Zoltán, Czakó Julianna, Fandl Ferenc

 

Izgalmas cselekmény

A világszerte hatalmas sikerrel játszott történetben az angol kormány fiatal, ám igen sikeres minisztere, Richard Willey titkos kalandra készül az ellenzék titkárnőjével egy előkelő szállodában. Szenvedélyes randevújukon nem várt esemény történik: hotelszobájuk ablakában találnak egy hullát.

Hogy elkerüljék a botrányt a miniszter a parlamenti titkárát, George Pidgent hívja segítségül.  A két férfi mindent elkövet annak érdekében, hogy semmi ne tudódjon ki, de a rosszul működő ablak események sorozatát indítja el. Egyre több szereplő jelenik meg: a szálloda menedzsere és főpincére, a miniszter felesége, a titkár édesanyjának ápolónője, a fiatal szerető féltékeny férje, az éjszaka pedig bőven tartogat meglepetéseket.

 

Fandl Ferenc és Simon Zoltán

 

Ray Cooney rendkívül szórakoztató, fordulatokban gazdag vígjátéka korhatáros produkció, megtekintését 14 éven felülieknek ajánlja a miskolci társulat.

 

Szereposztás

George Pigden, a miniszter titkára: FANDL FERENC

Richard Willey, miniszter: SIMON ZOLTÁN

Jane Worthington: CZAKÓ JULIANNA

Pamela Willey, Richard felesége: PROHÁSZKA FANNI

Miss Foster, ápolónő: EDVI HENRIETTA

Ronnie, Jane férje: FECZESIN KRISTÓF

A menedzser: KOKICS PÉTER

A főpincér: SALAT LEHEL

A szobalány: PASCHENKO OKSZANA

A hulla: ZALÁNYI GYULA

 

Díszlettervező: ÁRVAY GYÖRGY Jászai-díjas

Jelmeztervező: SZŰCS EDIT

Dramaturg: LŐRINCZY ATTILA

Zene: ZSÁGER-VARGA ÁKOS

 

Rendező: KESZÉG LÁSZLÓ

 

Kokics Péter, Simon Zoltán

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek