A mobiltelefon okozhatja az emberiség vesztét

Stephen King legújabb, filmre átültetett rémálma egy hihetetlen, ám különösen hatásos ötleten alapul: egy olyan tárgy csinál vérengző fenevadat az emberekből, amely nélkül a legtöbbünk már létezni sem tud.

Egy mobiltelefon által közvetített jel indítja el a zombiapokalipszishez hasonlatos káoszt. Aki a füléhez emeli a készüléket, annak pár pillanattal később a gyilkolás lesz az egyedüli célja az életben.

John Cusack és Samuel L. Jackson játssza a két főszereplőt, akik valamilyen oknál fogva megmaradnak normális embernek. Az előzetes sokat elárul a történetből: láthatjuk, ahogy fegyverekkel felszerelkezve Cusack fiának a felkutatására indulnak, és még azt is megmutatja, amikor végre megtalálják a gyereket – vagy legalábbis azt hiszik, hogy megtalálták.

A forgatókönyv megírásában maga Stephen King is részt vett, a rendezői feladatokat az Újabb parajelenségek-et jegyző Todd Williams látta el. Az előzetes alapján egy szokványos, a zombifilmek fordulatait követő horrornak tűnik, amelyben annyi eredetiség szorult, hogy ezúttal nem egy vírus, hanem a mobil indítja el a katasztrófát. Ettől persze még másfél óra hosszat elszórakoztathatja az embert.

A Cell-t június 10-től lehet kikölcsönözni az online videotékákból, július 8-tól a tengerentúli mozik is vetítik. Magyarországi bemutatóról még nincs tudomásunk.

 

 

Nyitókép: Illusztráció


Hasonló cikkek