A Mol 555 millió eurós rulírozó hitelszerződést írt alá

A Mol 555 millió euró (180 milliárd forint) összegű, úggyneveztt rulírozó hitelszerződést kötött 15 bankcsoporttal

– közölte a Mol Nyrt. kedden a tőzsde honlapján.

A  rövid lejáratú rulírozó hitelkerete megoldás nyújt a vállalatok átmeneti, esetleges szezonalitással összefüggő forrásszükségletének rendszeres biztosítására. A rövid lejáratú rulírozó hitellel a vállalat – a hitel lejáratáig – a visszafizetés arányában ismételten igénybe veheti a rendelkezésre bocsátott hitelkeret teljes összegét. (forrás: Raiffeisen Bank)

A tájékoztatás szerint a szerződéskötéssel egyidejűleg a 2014. október 30-án megkötött, 1,55 milliárd dollár összegű rulírozó hitelszerződés alapján fennálló hitelkeretből 930 millió dollárt törölnek, míg a hitelkeret fennmaradó része továbbra is lehívható marad.

A tranzakciót az Erste Group Bank AG és a KBC Bank NV koordinálta, az ügynöki szerepet az ING Bank NV, London Branch látja el.

A Mol versenyképes feltételekkel kötötte meg a szerződést, melynek kiinduló kamatfelára 75 bázispont. A szerződés formája klubhitel, finanszírozóként a Mol-csoport partnerbankjai szerepelnek. A hitelszerződés 5 éves futamidejű, amely 1+1 évvel meghosszabbítható és egyaránt lehívható euróban és dollárban is.

Az új hitelkeret tovább javítja a Mol-csoport pénzügyi profilját, mivel hozzájárul a hitelek lejárati profiljának optimalizálásához

– közölte a társaság